Categories
Δραστηριότητες

Ενημερωτική εκδήλωση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τον διαδικτυακό εκφοβισμό.

Οι μαθητές & οι μαθήτριες του Γυμνασίου με Λ. Τ. Νέου Μοναστηρίου είχαν μια μοναδική ευκαιρία, την Τετάρτη 24/04/2024 να ενημερωθούν σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο Διαδίκτυο και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.
Εισηγητής της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν ο κ. Γεώργιος Παπαστεργίου, πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Δ/ντής του σχολείου μας και Υποψήφιος Διδάκτωρ του τμ. Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ο κ. Παπαστεργίου, αφού τόνισε τη χρησιμότητα και την αξία του Διαδικτύου στη σημερινή εποχή, επισήμανε τους αυξημένους κινδύνους που εγκυμονεί η αλόγιστη και απρόσεκτη χρήση του (φαινόμενα διαδικτυακής βίας, εθισμός, αποπλάνηση ανηλίκων, διαδικτυακός εκφοβισμός γνωστός και ως cyber bullying, ηλεκτρονικό «ψάρεμα»). Στη συνέχεια, παρουσίασε τρόπους προστασίας από τους κινδύνους και παρείχε χρήσιμες συμβουλές προς τους μαθητές και τους γονείς που παρακολουθούσαν την εκδήλωση. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, δόθηκε χρόνος στους παρευρισκόμενους μαθητές και γονείς για την υποβολή ερωτήσεων.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Νέου Μοναστηρίου και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων.