Categories
Νέα-Ανακοινώσεις

Εργασίες της ΚΖ΄ Συνόδου (4/9/2023) της Βουλής των Εφήβων

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος, που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: Η Βουλή των Εφήβων – Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή  με θέμα «Αφοπλίζοντας τη Βία», εκπροσωπήθηκε  φέτος το σχολείο μας από τον μαθητή της Α΄ Λυκείου Αντώνη Παπαμιχαήλ.
Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023 ξεκίνησαν οι εργασίες της ΚΖ΄ Συνόδου (2022 -2023) της Βουλής των Εφήβων. Οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες από τα Λύκεια όλης της Ελλάδας καθώς και από τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού συνεδρίασαν σε ομάδες και σε ολομέλεια, συζήτησαν με τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του προγράμματος, με ειδικούς επιστήμονες καθώς και με εκπροσώπους του Κοινοβουλίου.
Οι εργασίες της Συνόδου ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Εφήβων, στην οποία προέδρευε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας.
Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιήθηκε από όλους τους μαθητές της Α΄Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2022-2023 υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της εκπαιδευτικού των αγγλικών του σχολείου μας Μπούρα Βασιλικής. Οι μαθήτριες και οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα θεμελιώδη δικαιώματά τους και -μέσω του δημοκρατικού διαλόγου- τα συνέδεσαν με την καθημερινή τους εμπειρία, εκφράζοντας ελεύθερα την άποψή τους για την ερμηνεία της έννοιας του δικαιώματος. Παρακολούθησαν ανάλογα βίντεο και ταινίες, συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια και προπάντων πρότειναν ενδεχόμενες λύσεις σε παραβιάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους.